Gastouderbureau Velizo werkt met een online urenregistratie. Hierdoor is het voor de gastouders heel eenvoudig om per dag per kind de juiste opvanguren te registreren, waarmee aan het einde van de maand een correcte afrekening kan plaats vinden. Hiervoor kunt u terecht in Mijn Velizo.


inloggen Mijn Velizo

  Gastouderzoeker

  Op zoek naar kinderopvang? Vul uw gegevens in en wij informeren u over de gastouders bij u in de buurt.

  Naam*

  Postcode*

  E-mail*
  We slaan uw gegevens op conform ons privacybeleid.

  Urenregistratie gastouder


  Gebruiksaanwijzing Urenregistratie gastouder van Velizo  1. Ga naar Mijn Velizo en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die per e-mail zijn toegestuurd.

  2. Ga naar de tab “mijn uren”

  3. Klik op “nieuwe urenregistratie” voor het openen van een nieuwe urenstaat en selecteer het juiste kind, maand en jaar. Mocht er hier een kind ontbreken dan staat dit contract niet (correct) in het systeem; neem even contact op met Velizo.

  4. Vul per dag dat er opvang was de begin- en eindtijd in en eventuele opmerkingen. Met het groene plus achter de regel kan eventueel een extra regel voor dezelfde dag worden aangemaakt (als het kind bijvoorbeeld ‘s morgens een uurtje komt en na schooltijd weer een paar uurtjes).

  5. Helemaal onderaan klikken op “Opslaan” om de aanpassingen op te slaan. We adviseren om gedurende de maand (bijvoorbeeld wekelijks) de urenstaten bij te werken.

  6. Klik op het potloodje om een opgeslagen urenstaat aan te passen.

  7. Klik op de knop met het envelopje met groene pijltje erop om de urenstaat te verzenden naar de vraagouder. Let op: Daarna kun je het niet meer wijzigen. Verstuur s.v.p. geen urenstaten voordat de maand afgelopen is, tenzij het kind de rest van de maand niet meer komt.

  8. De ouder heeft 7 dagen om de urenstaat goed of af te keuren. Keurt de vraagouder de urenstaat af, dan ontvang je daarvan een e-mail en kun je de urenstaat weer muteren in het systeem. De ouder is verplicht een reden op te geven van afkeuren. Na het eventueel muteren verstuur je de urenstaat weer door. Het is altijd mogelijk de goedgekeurde urenstaten terug te kijken in het systeem onder het tabje “mijn uren”.

  9. Als een kind altijd op vaste dagen/tijden komt, is het mogelijk een sjabloon daarvoor aan te maken. Dat kun je doen onder “mijn uren” en bovenaan sjablonen selecteren, en vervolgens op “nieuwe sjabloon”.

  10. Geef de sjabloon een naam (bv naam van het kind), vul de tijden in en druk op opslaan.

  11. Je kunt een sjabloon oproepen door bij een nieuwe urenregistratie boven de blauwe knop “sjabloon toepassen” de juiste sjabloon te kiezen en vervolgens op de blauwe knop “sjabloon toepassen” te drukken. Je kunt dan nog wijzigingen aanbrengen specifiek voor de maand en opslaan of versturen zoals hierboven. De volgende maand kun je de sjabloon weer oproepen.

  12. Je kunt desgewenst per minuut de tijden invullen.

  13. Als in geval van vakanties van de vraagouders 50% in rekening wordt gebracht, dient de helft van het aantal contract uren worden ingevuld.

  14. De urenstaten van de afgelopen maand dient uiterlijk op de vijfde werkdag van de volgende maand zijn ingevoerd door de gastouder (ze hoeven nog niet te zijn goedgekeurd door de vraagouder) anders zal het systeem de betaling van het voorschot voor de volgende mbaand niet vrijgeven tot de urenstaat is ingevuld.